Kozarska Dubica među prvim manjim opštinama koja je u upotrebu stavila punjač za električna vozila
Kozarska Dubica među prvim manjim opštinama koja je u upotrebu stavila punjač za električna vozila

Kozarska Dubica među prvim manjim opštinama koja je u upotrebu stavila punjač za električna vozila

14/06/2024
0 Komentari

Kozarska Dubica jedna je od prvih manjih opština u našoj zemlji koja je dobila punjač za električna vozila. Punjač je montiran na parkingu ispred zgrade opštinske Uprave, već je spreman za korištenje i u upotrebi, a ono što je preostalo jeste da se propisno obilježi, saznajemo od načelnika opštine Radenka Reljića.

“Ovaj punjač je poklon firma iz Sanskog mosta “Easy 2 charge” ,a naša obaveza je bila da pripremimo instalaciju, priključak, internet i ostalo što je potrebno. Ovo je novitet koji se pojavio na našim prostorima , na ulicama je sve više električnih automobila koji su ekološki prihvatljiva prevozna sredstva, i na ovom uređaju se u isto vrijeme mogu puniti dva električna vozila”, izjavio je Reljić.

On je kazao da će uskoro prostor za ovu namjenu biti adekvatno obilježen po evropskim standardima, a i radnici parking službe obezbjeđivaće ovu lokaciju kako bi bila u svakom momentu dostupna vlasnicima električnih vozila.

“Ova instalacija sada je zavedena i kod proizvođača firme, pa će svi vozači bilo gdje da se nalazili vidjeti ovu tačku kao označenu za punjenje električnih automobila, a proizvođač snosi i troškove električne energije tako da je ovaj novitet za opštinu Kozarska Dubica besplatan”, izjavio je Reljić i najavio da će uskoro grad dobiti zasigurno joj jednu jaču instalaciju ovog tipa za vozila koja koriste jače baterije.

Reljić je dodao i da je trendove neophodno pratiti te da Kozarska Dubice ne zaostaje u tome.

Alen Kadić predstavnik je firme “Easy 2 charge” i kaže da ovakve punjače trenutno nude svim mjestima u BiH.

“To je javni punjač koji će biti viđen na svim mapama u Evropi , tako da će svi koji dolaze iz inostranstva znati da je punjač dostupan i u Kozarskoj Dubici. Naš je cilj da zastupimo cijelu državu jer je interes za ovim vozilama veliki, ali im je neophodno obezbijediti mjesta za punjenje. U planu nam je pravljenje stanica gdje će ljudi moći puniti svoja vozila”, izjavio je Kadić.

Za punjenje jednog električnog vozila u prosjeku je potrebno dva do tri sata.

Izvor: www.rtv-kd.com

Kategorije

Najnoviji članci

O nama

POSLOVNI PANO
INFO

Specijalizovana poslovno kupoprodajna web platforma

Copyright © 2024. Poslovni pano / Sva prava zadržana